Energioptimering

Vinduer betyder rigtig meget for husets energiforbrug, fordi det er der, varmen kan forlade huset, hvis man har ældre vinduer, eller der ikke er isoleret tæt rundt om vinduesrammen kan det give store varmetab.

Derfor er det en meget vigtig del af den generelle energioptimering af din bolig.

Hvorfor skifte vinduer?

Den danske regering har bestemt, at vinduer skal energimærkes fra A-F, og at man skal vælge mindst C-mærkede energivinduer, når man skifter vinduer eller bygger nyt. Eneste undtagelse er, hvis dit hus ikke er omfattet af Bygningsreglementet (fx hvis det er fredet).

Idéen stammer fra EU-rammedirektivet ”Energy Labelling Directive”, om at produkter med et stort potentiale for energibesparelser skal energimærkes. I den forbindelse drøftes vinduer, men indtil en endelig europæisk energimærkningsordning foreligger, har vi i Danmark besluttet at gå forrest.

De nye lovkrav er skrevet ind i bygningsrelementet (BR10). Det forventes desuden, at lovkravet opjusteres til B-mærkede vinduer i 2015.

Klima: Energivinduer gør en forskel

Helt op til 7 % af Danmarks samlede energiforbrug ryger direkte ud af vores utætte og dårligt isolerede vinduer. Hvis du vælger A-mærkede energivinduer, kan det tal for dit hus blive til et stort, flot nul. Hvis alle vælger A-mærkede energivinduer, kan Danmarks varmeregning altså blive 7 % mindre. Det svarer til den samlede danske el-produktion fra vindmøller gange to.

A-mærkede energivinduer er som minimum energineutrale. Det betyder, at vinduet lukker lige så meget varme ind, som det lukker ud, i fyringssæsonen. Et vindues konkrete energidata hænger naturligvis sammen med dets placering i forhold til solen, så regnestykket for et energineutralt vindue tager udgangspunkt i et gennemsnit, nemlig at husets vinduer er placeret 41 % mod syd, 33 % mod øst/vest, og 26 % mod nord.

Mindre varmeregning

Der er god økonomi i at vælge A-, B- eller C-mærkede energivinduer. En gennemsnitlig varmeregning kan blive ca. 5.000, 4.000 eller 3.000 kroner mindre. Om året.

Jysk Vinduesmontering leverer udelukkende godkendte dansk producerede vinduer.

OPLYSNINGER

+45 29 71 24 25

mail@jyskvinduesmontering.dk

​”Alle kunder har individuelle ønsker som vi er nødt til at lytte til, derfor har vi hos Jysk Vinduesmontering valgt at arbejde sammen med landets største leverandører af vinduer og døre, vi vil kunne leverer alle løsninger til den rigtige pris.” Magnus Bjerre, Indehaver

NAVIGATION

dansk vindues certificering
Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.